Bibliotek och Toscana

40 dagar till valet. I Västmanland rasar storbranden som nu blivit en nationell angelägenhet. Och inte bara det utan även politisk. MP kräver högre beredskap mot extremväder och försvarsministern åker till brandområdet.
Här i Dalsland är det tack och lov för tillfället lugnt med bränder och jag tillbringar sista veckan med att stöka undan allt det där som jag hade spridit ut på hela min ledighet...
Och just för att det är sista semesterveckan ser jag till att köpa in det sista till biblioteket som börjar ta form i mitt hem: Två fåtöljer med fotpall. Och i farten köper jag en resa till Toscana för att göra höst och vinter mer uthärdlig.
Är man som jag en bit över 40 behöver man ett bibliotek att kunna dra sig tillbaka till under regniga hösteftermiddagar. En oas för rekreation där en god bok, vin, konjak eller vad annat som gör livet glatt att leva får förgylla. Eller, så sitter man bara där, precis som jag gör nu. Stirrar in i en hylla, på böcker som nogsamt funnit sin plats i härlighetens land. Här kommer det aldrig bli tråkigt och till våren kommer jag sitta här och njuta av minnen utspelade kring och i Piazza del duomo.