Bloggen om det amerikanska presidentvalet

Den 3e november går amerikanska folket till val för att välja president. Om lite mindre än två månader.

Jag har under mina 14 år som bloggare följt amerikanska presidentvalen med stort intresse och det har ni läsare också fått ta del av här på min plats i universum.. Eller - egentligen har jag gjort det i hela mitt liv.
Det har sedan jag var barn alltid funnits en fascination för det ämbetet. Faktiskt så mycket så att de där gamla gubbarna blivit ett stort intresse och inbringat mig en stor dos av nördkunskap i ämnet. Sedan valet den 6 november 2012 har jag haft en särskild presidentsvalsblogg. Så nu är hög tid att dra igång igen. På måndagar och fredagar kommer du hitta just dessa inlägg här.
Så vi kör igång.

Presidenter som jag tycker lite extra om är William McKinley, Harry S Truman, Ronald Reagan, Bill Clinton.

Vilken partifärg de har spelar ingen betydelse för vad jag tycker om dem. I amerikanska presidentval handlar det så mycket mer om person framför partifärg.

Jag tycker George W. Bush var mycket bättre president än sitt rykte han hade här i Europa.
Jag tror att John McCain hade blivit en mycket bra president och han var min favorit i valet mot Obama 2008.
Jag hoppades på att Al Gore (D)skulle vinna 2000 mot George W. Bush och John Kerry (D) borde fått en chans 2004. Jag tror att dessa två hade blivit bra presidenter.

I alla tester som tidningar brukar göra "inför" blir jag ALLTID republikan.