Care

Idag såg vi filmen The Blind side på jobbet och förutom att den fortsätter att fascinera och inspirera trots att man sett den ett par gånger tidigare. 
Quinton Aaron är förstås mästerlig i huvudrollen som Michael, men jag kan heller inte låta bli att njuta av Sandra Bullocks och Tim McGraws skådespelarinsatser.
Och det är här som jag borde bjuda på en lämplig låt av just Tim McGraw som är en av mina absoluta favoritartister och istället spela en annan av mina favoriter. 
För i en tid då allt skall vara så individualiserat och fler och fler tycks bli mer och mer uppe i sig själva, kan jag ibland känna en sån uppgivenhet.
Vad var det som hände? Hur kunde det bli så kallt? Var är den där optimismen som jag minns från när jag växte upp? Det är i stunder av hopplöshet som jag brukar vända mig till Kid Rock som ofta har svar. Inte alltid de jag vill ha, men ändå ett riktigt ställningstagande oavsett vilken ståndpunkt man själv har. 
Idag känns låten Care så otroligt rätt och riktig. 

"Cause I can't stop the war
Shelter homeless, feed the poor
I can't walk on water
I can't save your sons and daughters
Well, I can't change the world and make things fair
The least that I can do
The least that I can do
The least that I can do is care"

För ensamma kommer vi inte kunna förändra den här världen, men tillsammans och åtminstone om vi alla börjar bry oss är jag övertygad om att vi kan göra det bättre.

För i denna tid skall vi helst leva som om man själv hade ett syfte med sitt liv.
Inte konstigt att syftena varierar och att marknaden fylls av böcker som ska ge oss svaret.
Att vi skall förverkliga oss själva, att vi skall samla fantastiska upplevelser, att njuta...

Jag har funderat en hel del den sista tiden om det är rätt sorts svar. Kan man finna eget välbefinnande och ett meningsfullt liv på så sätt?
I dag kan vi överallt höra hur vi skall ägna vårt liv åt att finna maximal egen njutning.
Jag undrar verkligen om ett överdrivet fokus på en själv är ett bra sätt för att bli lycklig.
Istället borde det vara att engagera sig i andra människor och omvärlden.

Jag tänker på att vi ofta ger nyårslöften trots att vi så gott som sällan håller dem håller dem. Ofta handlar det om att sluta röka, gå ner några kilon, börja motionera eller något annat som oss själva.
Jag tror att vi istället borde fundera på hur vi kan bidra till att göra världen något ljusare och i alla fall "stanna upp, reflektera och bry oss mer.

Lyssna på låten. Den är både bra och har ett viktigt budskap.