Central park

Det är första dagen i oktober.
Det känns som att jag numera räknar dagarna.
Till vad och varför vet jag inte, men någonstans inom mig tror jag mig känna just det där att något nytt är på ingång och det bara är frågan om när...

Och

När jag går runt omgivningarna där jag bor känner jag att kallare luft är på väg in. Höstblåsten är stabilt pågående och solen har bestämt sig för att inte titta fram.
Det finns ett vemod i det där som jag inte kan förlika mig med. Tror inte att jag någonsin skall säga att det finns något vackert i den här tiden som har sin början nu. Det må vara färgglatt stundom, men snart kommer det en dag då all den där färgprakten tvärt är borta.

och där på min promenad i kända Färgelandaomgivningar går jag bort mig i minnen från sommaren och jag hamnar i Central park, New York som tar sin början vid Central park Zoo med slutmål Lennon memorial, Strawberry Fields och Dakota building.

Vi går The Mall fram, men stannar till för vila och glass/dricka -inköp. Vi korsar Terrace drive. Stannar till vid Bethesta Terrace, Bethesta Fontain och tittar sedan på hur folk roar sig med en liten roddtur på The Lake.
Det är en varm och solig sommardag och det är jag som slagit mig ner i gräset kisades mot solen.
Inget kan bli så mycket bättre än där och då. Jag i en grön oas i världens bästa stad och allt jag behöver fundera på är: när det är dags att traska vidare.