Där jag en gång bodde och levdeJag och Eric hos mina föräldrar.
I det hus som min far byggde och som vi flyttade in i 77/78.
Mamma har lagat min favoriträtt och tillsynes även min sons numera. Han äter liksom jag med välbehag och lassar på mer när det tar slut på tallriken. Jag noterar att pappa och mamma bytt plats runt bordet. Det stör mig lite. Jag påtalar det och visar demonstrativt ut var pappa och mamma brukade sitta och var jag, Sigge och Ronny satt. Jag satt bredvid pappa som satt längst in mot fönstret och väggen, min mamma mittemot med Ronny bredvid sig. Sigge som var minst fick sitta vid kanten av bordet. Pappa tar lätt på det och min son grymtar till som om han liksom hört den här historien förut...
Jag försöker inte göra en stor sak av det, men kan inte för mitt liv förstå att man i deras ålder kommer på att byta platser runt köksbordet!

Det eldas i spisen som det alltid gjorts så här års och medan min son hjälper min mor i köket sätter jag och pappa oss i rummet för konversation. Det är härligt varmt i rummet. Det vilar en härlig stämning över hela situationen och trots den olyckliga omplaceringen i köket (som fortfarande stör mig) är allt bara bra.