Då livet får en mening Livsnjutarbloggen)


Jag sägs vara en livsnjutare. En person som inte är upptagen med att överleva, så att jag glömmer att leva. Dock möter jag ständigt massor av myter om just livsnjutning, där själva njutandet istället har förvandlats till en livsväntan där man inte ser den rikedom som varje dag har att erbjuda.
Denna vecka tänker jag skriva om att njuta. Passar riktigt bra tycker jag eftersom att jag idag åter är tillbaka på min arbetsplats. Ett inlägg om njutning varje dag under hela veckan. Så får det bli.
Vi lever i en tid då det borde vara ganska enkelt att njuta. För aldrig har vi människor haft det så bra. Ändå är det så lätt att just njutandet förvandlas till en livsväntan där resultatet…ja exakt! …blir att vi hamnar i en ständig längtan efter bättre tider.
För mig handlar det om att vara lyhörd för allt livet kan ge mig och inte om allt det jag skall göra när jag t ex blir pensionär, slutar jobba, när helgen kommer. osv. Jag tror på att vi behöver komma bort från hela tanken om ekonomisk rikedom, fina viner och en god cigarr som myten kräver. För vi måste leva våra drömmar istället för att bara drömma dom. Vi måste göra varje dag precis så som vi vill ha den och det i det lilla och kanske i det stora obetydliga.

För vad livsnjutare egentligen betyder är det någon som älskar livet innerligt och det är när du börjar njuta som faktiskt livet får en mening.