De heta goda dagarna

Jag dricker en kaffe på sardeles.
Tavernan på stranden.
Jag lyssnar på hur vågorna slår in mot stranden. Det har blåst de senaste dagarna. Inga nordiska vindar. Utan heta vindar. Mycket heta.
Från Nordafrika sägs det. Egypten eller Libyen. Hursomhelst icke svalkande. Det har inte varit så varmt här på 6 år säger de som vet.
Men här på Sardeles är det ok. Bortsett från kaffet då. Det smakar salt. Inte klor denna gång. Det är pest eller kolera.
Jag pratar med min vän vid poolbaren senare där jag ber om riktigt kaffe. Hon blir förnärmad till en början och min mening är inte att genera henne. Efter en vänskaplig diskussion om corona, Grekland och Karpathos får jag mitt kaffe. En dubbel espresso. Den smakar utmärkt och för första gången på denna resa stillar det mitt stigande behov av riktigt kaffe.
Trots skiftande kvalitet på kaffet är stunderna här underbara.