De sju bästa tipsen för att få många att läsa ditt blogginlägg

För ganska exakt två år sedan skrev jag det här; Tryck


Jag hade nått något sorts besöksrekord på min blogg och slutade dagen med över 21000 visningar!
Nu fanns det speciella omständigheter kring just det.


Jag hade skrivit ett inlägg om en hemsk händelse som väckte otroliga känslor hos folk och mitt inlägg delades, lästes, kommenterades, delades....

Det går fort när det väl rullar på.

Men saker och ting går inte av sig själv oavsett hur mycket man än vill tro och hoppas det.
Och framförallt så kan man påverka det mesta själv genom hårt arbete.

Det finns miljontals bloggar där ute, men få av dem får hundratals besökare varje dag. Än färre tusentals besökare per dag.

Att skriva ett blogginlägg är lätt. Att skriva ett förstklassigt blogginlägg är en stor utmaning. Blogginlägget måste flyta från början till slut, men det måste finnas andra komponenter också.

För att ge mitt blogginlägg en möjlighet att nå ut till så många som möjligt brukar jag följa dessa sju regler som jag under mina tio år som bloggare lärt mig att följa.

1. Skriv om något du är bra på och kan
Jag skriver inte till någon speciell målgrupp. Hade jag gjort det hade jag med stor sannolighet kunna nå ut till fler. En sak är dock säker; är du inte en "kändis" behöver du ha något i ditt skrivande som någon annan är intresserad av. Det kan vara ditt personliga uttrycksätt, men kanske ännu viktigare; ett ämne som attraherar.

2. Ha en stark titel
Den titel som du bestämmer dig för påverkar helt och hållet vilken riktning ditt inlägg kommer ta. Med en stark titel får du in läsaren på din sida oavsett hur intressant och bra ditt inlägg än är skrivet.

3. Om möjligt; använd "laddade ord", kända personer och platser i titeln
Om du använder kända personer och platser kommer ditt inlägg att ha möjlighet att få in läsare på din sida som "googlar just om detta.

4. Tänk på hur din text ser ut
Använd dig inte av för liten text och var noga med att göra styckesindelningar, så att det blir enklare att läsa. En stor vägg med text skrämmer lätt bort läsare.

Ha vissa saker i fetstil. Genom att sätta ord eller meningar i fetstil, kan du markera viktiga saker i din blogg.

5. Ha alltid minst en bild
Vi älskar bilder! En illustrerande bild i ditt blogginlägg betyder mycket för hela intrycket av ett blogginlägg. Dessutom gör den så att man stannar upp och ökar chansen till att ditt inlägg blir läst.

6. Korrekturläs dina blogginlägg
Se till att rätta stavfel och meningsuppbyggnader. Idag har de flesta bloggportaler rättstavningsprogram som ordnar det.
Genom att läsa igenom det du skrivit flera gånger får du också möjlighet att tänka igenom det en gång till, formulera om, lägga till och dra i från.

7. Använd dig av ett socialt media för att få ut ditt blogginlägg.
I dag är Twitter tveklöst det bästa sättet att nå ut till många personer samtidigt, men även Facebook fungerar bra. Tänk på att ju mer du jobbar med din sociala nätverk, ju bättre "leverantörer" av dina blogginlägg kommer de bli.