Den sista lördagen

Det är något speciellt när träningssäsongen närmar sig sitt slut. Idag är det sista lördagsträningen innan sommaruppehållet. Förvisso kör vi ett läger nästa helg, men sedan är det slut för ett tag. Det innebär att man inte behöver gå upp tidigt varje lördag på ett tag. Förvisso gör jag det ändå, men det är just den där känslan att inte behöva.

Och jag sätter på mig min gi. De långa byxorna på redan i bilen. Halv nio på morgonen är det redan för varmt för ett par tjocka bomullsbyxor.
Inte ett moln på en klarblå himmel. Det är vindstilla.

På klubben möts jag av alla de där människorna som jag alltid umgås med på lördagar. Nu kör vi finalen för nu.
Det är glada och förväntanfulla barn. Det är avslappnade föräldrar i kafeterian. Vi ledare samlas en sista gång för att gå igenom träningspasset. Alla har sina roller. Det är hett i dojon. Det kommer bli ännu hetare, men ingen bryr sig om det nu. Det är dags för träning. Roligheter en lördag morgon. Från nu är fokus bara på det här. Om några timmar väntar utehäng, en bra bok och badshorts