Den sista tiden

De här två bilderna är tagna från samma plats, men olika håll. Det är fascinerande hur solen och ljuset påverkar motiven. Det är en spännande och dramatisk tid. Ljuset, vattnet som håller på att frysa, de olika färgerna och kylan.

Efter några timmars skrivande bröt jag motvilligt upp för att ta den där sköna vinterpromenaden som jag redan tidigt på morgonen bestämt mig för att göra. Det var befriande skönt! Sedan tog jag bilen spontant till stan. Jag fick för mig att jag ville gå runt i bokhandeln och titta på böcker, bläddra i dem, lukta på dem... Ett klokt val.
Att helt avstressad tillbringa en timma i en bokhandel kan vara ett av det skönaste man kan göra. Förväntade mig att komma därifrån med en påse full med böcker, men köpte ingenting alls. Ibland kan bara själva rekognoseringen och spanandet vara fullt tillräckligt för att tillfredställa sitt behov.

Kvällen kommer inpå snabbt och resolut. Jag är glad över att jag tar tillvara på dagarna i dessa tider.
Det bjuds på skaldjurspaj och jag stoppar tacksamt i mig den smakfulla middagen och sköljer ner den med både vin och vatten.
Det bjuds på en hel del "feel good" så här i slutet av året och jag gör mitt bästa för att med övertygelse välvilligt ta emot.