Det goda och det onda

Tidig morgon. Blött ute och lite småkallt. "Lite småkallt..." Ibland blir liksom meningarna hur som helst...

Hursomhelst så gör inte detta väder i maj mig på gott humör. Alltid denna nyckfullhet när det gäller vädret i detta land. Inte många dagar kvar till juni. Det är solklar gnällgubbsvarning på mig. Solen skiner förvisso just nu utanför mitt fönster,men jag vet att det är en chimär. Blåsigt och förbannat kallt är vad det är. Och grått runtom..på gränsen till svart. Följer twitterflödet. Demoncoachen Mike Babcock skall i dag berätta vilken klubb han kommer coacha till hösten. Ryktena säger Buffalo. Jag tror inte det är omöjligt att han blir kvar i Detroit heller. Däremot verkar Toronto kört. Bara tanken på det gör mig lika irriterad på det som jag blir på detta eländiga väder i maj!

Positivt... Jodå, det finns mycket positivt nu också. Som att jag i helgen hittade mina gamla pärmar med låtar jag skrivit, uppslag, utkast, mm. Allt sparat. En ovärderlig skatt! Hundratals ark med papper. Mina första låtar från 1983 och framåt...
Dessutom alla brev jag sparat. Från vänner och ovänner, familj och släkt. Jag skrev mycket brev förr och jag fick mycket jag också. Hederliga dokument i kuvert, frankerade, men mitt namn och min adress oftast prydligt skrivet. Saknar banne mig det där. Något vackert som den här digitala världen begravde.
När vi sålde huset flyttades en del av de saker som vi ville spara in i ett av brorsans uthus. Mycket skräp förstås som borde kasserats från början. Nu fick jag iallafall rensat lite där och slängt det mesta och ...just där fann jag allt detta som jag saknat. Det som jag rivit upp nästan hela lägenheten för hemma, tillika föråd. Det är sådant där som väger upp allt världsligt elände till någon form av balanserad nivå.