Det jag ser och hör längs vägen

Det har åskat, blixtrat och regnat hela natten. Sånt där hörs och märks mycket tydligt när man ligger på motell. Det kändes skönt att lyssna på, men det innebar att jag inte fått sova så mycket. Nu ligger jag vaken och tänker på allt som hänt de senaste dagarna och försökt att sortera alla dessa intryck.
Om en stund frukost och sedan ut på vägarna igen. Där som jag trivs allra bäst. För det finns nya platser att upptäcka.

Motellet vi bor på drivs av en Pakistansk familj. Mannen var inte sen med att berätta om hur dåligt det blivit i USA sedan Biden tog över. Knarket flödar och kriminaliteten skenar iväg. Men han var på något vis ändå hoppfull. Trump kommer komma tillbaka igen och rädda USA berättade han. Trump var en god man. Det var fyra goda år med Trump…

Den Pakistanska motellägaren är långt i från ensam om att ha dessa åsikter. Trump har ett solitt stöd i mellanvästern och det finns et sånt starkt uttalat motstånd mot Biden-administrationen och det demokratiska partiet. Detta märks både i radio, ute bland människor och butiker som ogenerat berättar vad de tycker om Biden.

Det märks tydligt att det är mellanårsval i USA. Att samtliga 435 platser i representanthuset och en tredjedel av platserna i senaten skall tillsättas.
Det är också val till delstaternas lagstiftande församlingar och om inte det skulle vara nog så är det också guvernörsval och massa andra delstats-, county- och lokalval.
Det är reklamskyltar längs vägarna, i städerna, på husen, reklam i radio och teve, men framförallt mycket prat. Man pratar politik överallt. På gatorna och restaurangerna …och så finns det förstås de som totalt tröttnat på politik och politiker. Som innehavaren av denna butik som hade denna skylt vid sin entré.

Klockan har tillslut blivi sex och jag går upp för att göra mig iordning för en ny dag. Det skall bli frukost och sedan ut på vägen. Det finns nya saker att upptäcka. Det finns nya saker att diskutera och reflektera över.