Det ljuva livet

Jag får en avisering från Facebook att det är 11 år sedan jag satt i den där baren som man kan se på bilden.
Legendariska Harrys bar på Via Veneto i Rom.
Baren som fick internationell berömmelse när den visades i Fellinis La Dolce Vita.

Som alltid går tiden fort.

Det var jag och Anette några dagar i Rom och det är där och då som den där staden får den där upprättelsen i mina ögon. Tidigare besök hade aldrig satt några djupare spår hos mig och kanske hade det berott på tillfälligheter som dåligt väder eller dåligt humör.
Eller så var det helt enkelt så att min kärlek till Italien redan var fylld till bredden av dess fantastiska platser som sedan tidigare vunnit mitt hjärta och som fanns så djupt rotat inom mig och att jag inte klarat att öppna famnen helt åt Rom därför.

Nu skulle vi sitta där en hel kväll och insupa atmosfären som funnits här sedan "Dolce Vita"-åren då kändisar som Ava Gardner, Federico Fellini, Marlon Brando, Audrey Hepburn, Sophia Loren ofta sågs hänga här. Anita Ekberg också förstås och vid pianot Frank SInatra som sägs gillat att sitta just där och sjunga tillsammans med sina vänner när han var här.
Jag har inte tänkt på det sedan dess, men nu minns jag hur jag satt där med slutna ögon och lät 50 och 60 -talets Harrys bar få spelas upp i mitt inre...
Och nu gör jag precis samma sak igen.