Det skall hända dig med

Jag vakar in ännu en midsommar. Jag vill vara vaken en hel natt och det kanske för sista gången. För jag blir äldre och med det så blir allt sånt där så mycket jobbigare. Jag orkar inte sitta uppe om kvällarna sent längre och jag tänker på vad som stor i visan, i den där Säkert låten;

"För sent att bli dansare, för sent att bli konsertcellist
För sent att bli vacker, för sent att börja om
För sent att bli elitidrottare
Lyfta som gaseller över hoppgropsanden".

Det är just där jag är idag anno sommaren 2019 och när Annika Norlin konstaterar att "Och man får inga favörer av folk som vill ligga längre" är det som att en iskall dolk sticks in rätt igenom mitt hjärta. Det är så som det kommer vara nu.
Ibland tänker jag på det där att jag blir äldre. Då vill jag bara ge mig av för det "stora äventyret". Det oidentifierade "äventyret" som jag tror är den heliga gralen och lösningen på allting...

Det är snart midnatt och jag vill vara uppe de här få minuterna som är kvar av allt det härliga. Den här tiden innan midsommar som är så ljus, grön och fin, men som försvinner elakt fort.

Jag tänker vara vaken de här timmarna. Vaken till att det dagas och människor kommer igång. Jag tänker sitta här då med min heta dryck och mitt oroliga sinne.

Glad midsommar sommarsverige!