Dygnets 24 timmar räcker gott och väl till

Gråsöndag med jämnt duggregn fördelat över hela dagen. Och jag har varit ute i timmar och fått min beskärda del av just det där som kan uppfattas både lite småjobbigt och otrevligt. Men icke - Det var riktigt skönt!

Nu kväll och vissa förberedelser inför en ny vecka. En fullspäckad vecka med fullspäckade dagar. Dagar som man lätt får för sig inte räcker till. Dagar som får en att känna att man skulle behöva fler timmar på dygnet. Men det där är ju egentligen bara en myt och det handlar snarare om att planera sin tid och framförallt fylla dygnet med sånt som man tycker är roligt. I en tid där tempot hela tiden höjs av oss själva, en tid då vi triggas igång av våra kollegor, vänner, vår familj, handlar det om att själv kunna ta kommandot över sin egna tid. Det finns förvisso "måste saker" som de flesta vuxna människor måste göra så som att jobba och sova, men när det är avklarat finns tid både för t ex barnens aktiviteter och egentid och mer därtill. Om jag hade fått tre timmar till på dygnet, skulle jag antagligen inte få mer gjort. Jag hade antagligen sovit mer. Alltså hade jag inte fått mer av den kvalitets tid som jag önskat få för att hinna med massa andra saker som jag inte tycker att jag hinner med. Istället handlar det om att planera sin dag. Det handlar om att välja bort det man inte behöver göra och som inte är viktigt. Att göra de få "måste saker" som man har och sedan lägga in det som man vill göra, det man tycker är roligt.

Om jag nu måste svara på frågan vad jag skulle göra med de där 3 extra timmarna som jag skulle få på dygnet hade mitt svar blivit; reflektion . För det är just reflektionstiden som får stryk och först tvingas bort i den i dag allt mer stressiga vardagen.