Ebony

Jag smakar av kaffet, lutar mig tillbaka i soffan och lyssnar på hur det slår i fönsterna och hur vinden viner utanför. Idag är en skrivardag. En dag då man kan sitta inne vid tangenterna med gott samvete.
Natten var inte öm och mild. Sommarens jobbigaste natt.
Het, klibbig och förfärlig. Tillslut fick jag nog, tog bäddmadrassen med allt i och gick ut på balkongen. Där var det svalt och skönt klockan 2.10.
Sedan upptäckte flugorna mig och jag flyttade in igen precis innanför balkongdörren. Där var det också svalt och härligt. Flugorna fanns dock även där och höll mig vaken tills att jag inte orkade mer med mitt viftande och gömmande.
Klockan 05.10 kom blåsten och ryckte tag i dörrar och fönster och jag blev tvungen att rusa upp som en räddare i nöden, plocka in och stänga igen. Sedan var det försent att lägga sig igen.

Promenaden under morgontimmarna var kall och blåsig och termometern sa 10 grader. Svensk sommar levererar omväxlande sommartemperatur, precis som det gjorts sedan jag var barn.

Och där tog kaffet slut och min son beger sig till gymmet. Själv tror jag inte att jag skall gå ut mer idag. Det känns som att hösten kom tidigt i år.