Efter Turkiet

Kvällstidningarna försöker få mig att tro att värmen är på väg till Sverige. "Värmeböljan från Polen". Meteorlogen på teve är mer pessimistisk, eller i ärlighetens namn; uppgiven. De där har inget roligt jobb i dessa tider... Det är en regnmorgon. Det har varit ännu en regn-natt. Jag skulle varit i Tiveden nu tillsammans med goda vänner, campat, grillat, festat fram till morgonen, vandrat och skrattat. Av det blir det inget av i år. Trist!
Väder är märkligt ändå. Saknar totalt logik. Var är jämställdheten där? En del får mycket av någonting, någon annan; inget. I Turkiet skulle de nog vara glada att få några timmars regn. Men ICKE! Är förövrigt fortfarande besviken och bitter på de där människorna som längtade regn i juni då vi råkade ha 5 regnfria dagar på rad med lite sol och värme. Gott iallafall man fick de där dagarna i Turkiet. Bara varmt och skönt. Dessutom ett fantastiskt turistland. Till för två år sedan skulle jag aldrig åkt dit. Det var då, innan, jag tappade all moral och sans. man blir äldre, man blir medelålders. Tillslut faller man och låter tanken om mänskliga rättigheter, tortyr och hemskheter gömmas undan någonstans i en mörk vrå. Så pass mörk så att man inte skall riskera att hitta den igen. Nu också ett land i krig. Visst är bombningarna mot IS en fin jämvikt mot det stöd man givit IS tidigare, men smockorna mot kurderna, de där ursinnesbomningarna mot Milisen YPG, som är PKK:s systerorganisation i Syrien (och de som bäst kämpat mot IS) ger en bitter smak i munnen. Allt är galenskap. Vissa saker förändras aldrig, andra alltid. Nu turistar jag i ett land i krig. Under pågående semester sker terrordåd i landet och tillvaron kastas om. Hur säker är man på en turistort vid en mångmiljonstad? USA får nu använda sina stridflyg från de turkiska flygbaserna. Barack Obama lovar Turkiet att USA skall fortsätta bistå dem med hjälp mot PKK, samtidigt som man står sida vid sida tillsammans med PKKs systerorganisationer i Syrien, Iran och Irak. Allt är bara politik och jag fortsätter att blunda och njuter av Turkiets "sköna". Det är en galen värld.

Regnet faller ner utanför mitt fönster. Det är grått. En amerikansk radiostation pumpar ut skön Tommymusik ur högtalaren. Det är slutet av juli, men allt känns bara höst.