En annan dag

Att vara frisk, sol och ljus, är de tre främsta sakerna med den här julen. För att känna in de där sakerna lite extra så är de där promenaderna extra viktiga. Det är kall frisk luft och det är fridfullhet.
Det tar sannerligen en tid att komma till ro. Tid för att ordna allt det där som måste ordnas. Det kräver några dagars ledighet.
Denna jul är det extra mycket ledighet för mig. Jag har så att det blir över. Iallafall vil jag tro det, men innerst inne vet jag att dessa dagar snabbt blir fulla.
Jag vill ha "enspelagitarrheladagendag". Helst flera. Iallafall två. När man verkligen vill göra något så måste man göra det helhjärtat. Inget "utanför" får komma in.
Egentligen handlar det om "integöranågontingdagar", men det låter så destruktivt, även om det är just sådana dagar jag vill ha. Inget planerat, inga måsten.

Året fejdar ut. Ett dåligt år för världen. Har inte hunnit summerat allt ännu. Denna eftermiddag är dock vigd för reflektion. Det fungerar med fördel med en gitarr i knät eller en promenad längs sjöarna.
Jag funderar på hur allt var för precis ett år sedan. Mitt i en julledighet och på väg att avsluta ännu ett år. Antagligen tänkte jag på våren och Marbella, kanske t om Las Vegas i Juli...
Blotta tanken att ett virus skulle komma och ödelägga årets alla planer, fanns inte. Det där tänker jag på nu. På allt det där som man inte vet.
Vi har ingen aning om vad 2021 har att erbjuda. kanske lika bra det?

Kanske tar jag ännu en promenad och värmer på glögg sedan. Denna Annandag jul skall förvaltas väl. Ännu finns det mycket tid för att göra ingenting.