En fiskehistoria

Fiske med god utdelning, vackert väder, en del spänning coh mycket avkoppling. Jag fortsätter att slå in på den avspända och sköna vägen. Semestern är bak hörnet.

Man hinner tänka och fundera på så många saker under timmar framför ett flöte. Av naturliga skäl kom först alla gamla fiskeminnen fram. Kan inte påstå att jag minns de stora fiskarna. Dock har alla de där fisketurerna från barndomen etsat sig fast. Det finns många lyckliga historier att återberätta från då.

Och

så kom jag att tänka på Huckleberry Finn....
Den pojken tyckte om att fiska. Just hans fiskehistorier tillsammans med Tom Sawyer och slaven Jim var så härligt skrivna minns jag, att jag alltid blev sugen att själv pröva fiskelyckan omgående.
Jag älskade förövrigt allt i den där boken Huckleberry Finns äventyr. Samma var det med föregångaren Tom Sawyer. Mark Twain kunde sin sak att berätta en historia så att en pojk som jag blev alldeles hänförd.

Ernest Hemingway lär ha sagt att: "All modern amerikansk litteratur kommer från en bok av Mark Twain som heter "Huckleberry Finn"... Det fanns ingenting före, det har inte kommit någonting lika bra sedan dess."

Om några dagar tänker jag förövrigt sitta på Hemmingways veranda i Key West. Då skall jag åter minnas de där hyllningorden om Mark Twain och dessutom se tillbaka på den här härliga fiskedagen och det med kärlek.