En härjad hjältes memoarer

Jag har nästan alltid drivit mitt låtskrivande i projekt. Jag har haft ett tema - ett ämne jag vill skriva om och sedan har jag gjort låtar till det.
1992 gjorde jag "En härjad hjältes memoarer" som bestod av 12 låtar. De är dessa sånger som jag håller på att föreviga genom att spela in dem och det är en av anledningarna varför jag nu är på väg till vår kungliga huvudstad.

24 år har gått. Jag har gjort låtar både före och efter "en härjad hjälte" och det skulle säkert finnas bättre låtar att väcka till liv i min låtkatalog, men det är något speciellt med just den tid som de här låtarna beskriver. Det handlar om tiden, om minnen, om det fula och nakna, men också om det direkta och impulsivt riktiga...

I inledningen skriver jag;

"En härjad hjältes memoarer är en skildring om en människas strävan att överleva i en grym och svårgenomtränglig värld.
Det är en historia om livets alla vägskäl och alla dessa val vi ställs inför i trängda situationer.
Det handlar om glädje och sorg, kärlek och hat och om
...hjältar

Det här är mitt testamente till dig"

Det är dramatiskt så det förslår. Det andas också mycket min hembygd, det jordnära, men också längtan ut i världen.

Jag avslutar lika dramatiskt:

Vem är då hjälten?
kan det vara du eller jag, eller är hjältehistorier bara sagor?
Behöver vi hjältar och i så fall när blir vi det?
Kan man förlora hjälteglorian eller gäller en gång hjälte, alltid hjälte?"

Det är alltså detta som jag 24 år senare tolkar och försöker sätta mig in i. En ung mans tankar och handlande.
Det är ingen hemlighet att jag tycker det här är hur häftigt som helst och det ultimata sättet att koppla bort vardagens tuffa program och händelser.