En Ny Början: Att Skriva En Ny Berättelse

Jag skriver igen. Jag skriver på en ny berättelse. Redigeringsarbetet ligger bakom mig, en ny bok kommer snart ges ut av mitt förlag och ett arbetat manus samt ett råmanus ligger i kö för att plockas upp och sättas igång processer kring. Men för nu kan jag ägna mig åt den här nya storyn.
Jag älskar det här. Att ta mig an något nytt på nya oskrivna ark. Att se något växa fram, ge liv åt något som ganska snart kommer börja leva sitt egna liv. Det är en känsla som är svår att beskriva, men det är en blandning av spänning, kreativitet och frihet. Varje gång jag börjar på ett nytt projekt känns det som en resa utan en tydlig destination, men med löftet om äventyr längs vägen.

Idag har jag suttit ute och skrivit. Det har varit fantastiskt trots att det inte är direkt varmt, snarare tvärtom. Men med en filt om sig funkar det. Naturen har alltid haft en lugnande effekt på mig och hjälper mig att fokusera. Det är något med frisk luft och fågelkvitter som får orden att flöda lättare.
Det är just i dessa stunder, när jag är helt uppslukad av min berättelse, som jag känner mig som mest levande. Att skapa något från ingenting, att se karaktärer och världar ta form, är en upplevelse som är svår att slå. 
Så nu återvänder jag till mina oskrivna ark och låter inspirationen flöda långt in i natten.
Äventyret har bara börjat, och jag är spänd på att se vart det leder.