Ett nytt år står och väntar

Den här årstiden är inte alls grå och trist, utan bedårande vacker och på mina "återinrättade" promenader är jag noga med att dokumentera detta faktum. I dag är det åter en soldag och som jag skrev igår, så är den där väderrapporteringen en viktig ingrediens i mitt skildrande numera.

Igår fick jag en kommentar på hur jag lite vårdslöst utryckte mig med att "nu är ännu ett år på väg bort".

"Ett nytt år står och väntar på att få ta hand om oss lika varmt som alla de andra nya åren gjort!

Så där utrycker sig en människa som gjort upp med livet och lärt sig uppskatta alla dess olika färger. Det är just så som jag vill känna det. Just så som jag tror att vi alla vill känna.
I morse när jag gick och funderade på de där hemligheterna som livet ofta gömmer och hur man bäst agerar den dagen när de väljer offentlighetens ljus, insåg jag jag snabbt att det inte finns något "standardagerade" när livet väljer att ta sig olika vändningar. Jag insåg återigen att allt handlar om min inställning och att jag på ett bättre sätt måste ta tillvara på dagarna och på åren som jag får.