Evigt liv (en söndag)

Jag skriver under förmiddagen. Använder söndagen till det som jag gillar mest. Kanske blir det en promenad i eftermiddag i det dystra oktobervädret. Jag längtar iväg. Att få promenera på andra stigar och vägar.
Jag uppskattar pulsen på söndagar. Eller rättare sagt att jag kan till stor del påverka den själv. Att jag kan göra just söndagar till mina egna. Helt opåverkade av en omvärld som stör. Jag tänker på sommaren som kom och gick. I en skrivpaus tittar jag på dess bilder. En skön minnesresa genom några fina månader. Nu oktober och mitt inne i en ny tid då allt kan kännas både tröttsamt och för intensivt. Men jag ser framemot att dokumentera både  höstlöv och snö. Ja, så är det. Allt får bara komma och jag skall göra mitt bästa för att ta vara på allt.
Jag pratade med en vän i veckan som nu önskade sig evigt liv. Idag hade hon ingen aning om vad hon skulle göra idag. Ack så många som just önskar att de skulle leva för evigt och så vet de inte vad de ska ta sig till en regnig söndag.