Första advent på en judotävling

Andra dagen i en idrottsarena. Sista tävlingen för i år. Färgelanda judoklubb kämpar på in i det sista. Om en stund är det dags för dagens första Fjkare att gå upp på mattan. Vi är redo. Däremot inget tävlande för min vän på bilden. Tim tillhör kategorin som hoppas på att kunna komma igång i början av nästa år, efter en tids rehab. Det har varit en tuff och lång säsong för flera.
Tänker på gårdagskvällens "så mycket bättre" Ett bra avsnitt i en bra säsong. Många bra "Lisaversioner" och bäst kanske Miriam Bryants version av "Allt jag behöver". Den där versionen kommer snurra på länge och bli en dunder hit - var så säker.
Jag har minnen till den där låten. Starka sådana. Kanske det var 1993. Jag och en polare i hans syrras lägenhet drack mängder av alkohol och körde den där Lisa låten på repeat. Eller reapet fanns inte, utan vi fick själva trycka tillbaka till början igen. Inte mycket glädje där, bara depp. Vissa saker glömmer man aldrig.

Tittar upp från datorskärmen och blickar ut mot tävlingsmattorna, tittar på den stora skärmen som visar de kommande matcherna. Ingen uppe från Färgelanda ännu.

Första advent och sedvanlig julmarknad hemmavid. Brorsan Sigge invigningstalar och kröner Lucia. Till dess tänker jag vara hemma. Det vill jag inte missa. Häftigt år 2015 ändå för oss Widekärr. Jag fick hålla nationaldagstalet vid Stigens herrgård och brorsan kröner Lucia idag. Häftigt.

Jag blickar upp. Fler Fjkare ansluter sig. Snart dags. Det är första advent och väldigt mycket tävling och väldigt lite julstämning.