Failure is not an option

Ett besök på Kennedy space center är verkligen en riktig inspirations boost. Jag var här för första gången 1990 och sedan har det blivit tre gånger till. Saken är den att det bara blir bättre. Förvisso har nya attraktioner tillkommit som t ex färjan Atlantis, men huvudorsaken till att jag uppfattar det som bättre är nog att det tar tid att ta in allt.

På Kennedy space center är verkligen allt storslaget och på det sätt som amerikanerna lyckas skruva upp förväntningarna inför varje attraktion höjer verkligen upplevelsen. De är mästare på att marknadsföra och skapa upp en speciell stämning.

Nu är det ju i och för sig så att den historia de har att berätta är så storslagen i sig, så egentligen säljer det sig nästan av sig själv.
Fantastiskt att följa Apolloprogrammet och det smått då orealistiska målet att landa på månen. Shuttle-programmet är en minst lika spännande historia. Skall bli intressant att se vad som kommer härnäst.

Mycket har även ändrats här efter 11/9.
Numera är det hård säkerhetskontroll innan man kommer in. 1999 när jag var här fanns det inget säkerhetstänk att prata om. I dag slussas man runt i buss mycket mer och att ströva runt på det gigantiska djurrika området bland t ex aligatorer som låg bara någon meter i från dig, är nu helt otänkbart.

För mig som växte upp i rymdåldern och just den tid då mycket av den historia som återberättas här är det enormt. Jag minns vad mina föräldrar berättade då, vad de sett på teve och läst i tidningar. Jag såg en del på teve själv också. Jag sög åt mig allt!

Min polare i lågstadiet älskade att rita modeller på rymdfarkoster. Han hade också alltid svar på de frågor som man skulle tänkas kunna ha om rymden och månfärder. Om man själv kanske antydde ett påstående i frågan, var han snabb med att korrigera, för han hade alltid rätt och hade de rätta svaren. För mig var det inget konstigt alls, utan jag sög i mig det han berättade, samtidigt som jag också försökte göra coola ritningar på på rymdskepp. I kväll skulle jag gärna suttit ner och pratat med honom om alla mina utryck från den här dagen.