Freden och kärleken börjar i ditt egna hjärta

Det har regnat hela natten, men när jag tidigt denna morgon står på balkongen och tittar ut mot centrum är det uppehåll. Jag dricker mitt kaffe i en av mina favoritmuggar inköpt i Nice någon gång i början av det här milleniet. Det är märkligt det där hur innehållet kan "smaka bättre" beroende på vilken kopp eller mugg man har det i.

Tittar på nyhetsmorgon sedan.
I tevesoffan sitter Lasse Berghagen och pratar om Barbro. Antagligen det finaste och värdigaste inslag jag sätt på länge.
Efter Lill-Babs bortgång håller det här landet på att dränkas av kärlek och på något vemodigt sätt har det alrdig varit vackrare och kärleksfullare än nu på sociala media.
Och om Barbro Svensson var det här landets mest folkkäraste person, måste Lasse Berghagen vara den näst mest. Dessutom finns det ingen levande idag med större och viktigare låtskatt än just Lasse och när jag nu ser honom där sitta och minnas Barbro, berätta de där historierna, läsa den där dikten och prata om att "freden och kärleken börjar i ditt egna hjärta" är iallafall inte mina ögon torra. Klippet med Lasse Berghagen hittar ni här. Från en stor människa till en annan.
Idag är det 50 år sedan Martin Luther King sköts ihjäl. Freden och kärleken börjar i ditt egna hjärta