Ge aldrig upp

Visst är det lätt att ge upp?
Man kämpar så mycket för att uppnå något, men under resans gång börjar man känna tvivel på om "jag verkligen kommer kunna ro det här i land."

Uppgiften kan vara tuff och på vägen väntar ofta stora utmaningar. Att förverkliga sina drömmar är inget som är enkelt, men faktiskt inte heller något som är omöjligt.
Det handlar om att vara uthållig, vara målmedveten och framför allt medveten om att du med största säkerhet kommer få planera om och välja nya vägar när det uppstår saker som sätter käppar i hjulet för dig och du måste gå vidare på ett annat sätt som du först hade tänkt. Målet och fokus är dock detsamma.

Om jag tittar tillbaka på mitt egna liv så kan jag ganska snabbt konstatera att det är med uthållighet och målmedvetenhet som gjort mig till den människa som jag är idag. Att jag jobbar med det jag gör, varit aktiv i judo i 35 år, mitt engagemang i klubben, mitt dagbokskrivande i 33 år, mm.

Att jag hållit min blogg i liv i 10 år beror på att jag varit uthållig och i stunder då andra bloggare faktiskt givit upp och lagt ner så har jag fortsatt. Genom att jag satt bloggandet som prioriterat och något viktigt för mig, samtidigt som att jag ständigt satt upp nya mål för min blogg.

Självklart har jag haft mina motgångar och stunder som jag i fråga satt mig själv som bloggare.

"Varför bloggar du Tommy? "

"Vad har du att säga som folk vill läsa?"

Dessa frågor surrar ständigt runt mig som två bålgetingar och ibland är det enkelt att svara på de där frågorna, men ibland är det kämpigare. Trots detta har jag aldrig övervägt att sluta, eller heller drabbats av den där klassiska "bloggtorkan som så många drabbas av och som så ofta innebär slutet på ett lovande skrivande.
Anledningen till att min uthållighet har fått energi och hållt i, är att jag alltid känt att bloggandet är något som är viktigt och att jag är redo att göra vad som krävs för att klara att fortsätta. Att faktiskt gå vinnande mot de där tunga stunderna och hålla sig till planen när det blåser tufft runtomkring, kommer resultera i en underbar skön känsla när jag tillslut hamnar rätt igen. Den där tillfredsställelsen över att övervinna det som för en stund sedan kändes omöjligt, är en helt obeskrivlig känsla och något som man kommer att bära med sig länge, länge.

Så det handlar om att aldrig ge upp både när det gäller stort som smått. Att fortsätta framåt med det som man prioriterar som viktigt i sitt liv. Att utmana sig själv och sätta upp nya mål. Det är det som håller min motivation vid liv och ger energi till min uthållighet. Det är det som får mig att aldrig ge upp.