Hemmavid

Jag är hemma.
Det är tyst i mitt hus. Jag kan göra vad jag vill. Jag tittar ut genom fönstret och konstaterar att ingenting kan bli som det ska om inte solen kommer fram.
Jag är fången i det gråa och fula. Vi behöver åtminstone lite fågelsång. Vacker sång. Inte det där som de hundratalet kajor ägnar sig åt just nu borta i lövträden.

Jag provianterar, packar om, går över basen, förbereder för nästa tur, men framförallt pustar jag bara ut. Jag skall vila och skriva en stund innan det är dags för nästa färd.
Och framförallt skall jag äta mat här hemma. Tänk att det kan vara så gott.
Annars blir det mestadels ute. På restaurang och det är ju praktiskt och behändigt att få allt serverat och dessutom så får det en att också längta hem, hem till det egna köket och allt vad det innebär.
Annars handlar det mest om frihet att kunna äta på lokal. Den där frihetskänslan är helt underbar att kunna göra vad man vill utan att behöva ta hänsyn till restriktioner och annat. Restriktioner förresten... Det kanske bara är en tidsfråga innan vi är där igen? Det där covidviruset som ingen pratat om nu på flera månader tycks mobilisera.
Hur har det utvecklat sig om en vecka? Hur kommer det påverka planer som jag har nu? Och så har vi flygstrejkerna. För det handlar inte bara om SAS och de där lågprisflygen som East jet och Ryanair, utan också flygbolag som British Airways och Lufthansa. Som tur är skall jag inte resa med någon av dem, men det rör till det och... ja det skapar oro.

Jag sitter ute nu.
Jag har väntat på att solen skall komma fram och jag har druckit så många koppar kaffe att jag inte kan hålla räkningen på dem alla.
Någonstans där har jag också kommit till en del insikter. Insikter sprungna ur veckans skeenden och händelser.
Jag har inte kunnat tänka och fundera på dagar.
Men nu när jag kan det och allt kommer för mig så klart och bekännelsen är på väg, är det för länge sedan dags för uppbrott. Min tid i detta lugn är förbrukat och jag ställer om. Solen är här och jag har planer för kvällen. Denna kväll som jag skall göra till en av de bästa i år.