Hon skulle klappa en tiger

På tåget hem från Stockholm. Söndag och slutet av ytterligare en händelserik vecka. Tåget står still. Signalfel. Händer ofta har jag förstått och alltid de få gånger jag åker tåg.

I måndags på morgonens radionyheter berättades det om en kvinna på en djurpark som hade gått in till tigrarna. Vips - och så hade hon förlorat handen i en tigers gap.
När hon senare fick frågan varför hon hade gjort det hon gjorde svarade hon "jag ville klappa en tiger". Urdumt förstås! Man klappar inte en tiger! Man klappar en kattunge, en huskatt, en hundvalp och på sin höjd en hund, men inte en tiger.
Denna händelse var förstås tragisk, men för mig satte en inspirationskarusell igång som avslutades strax innan midnatt samma dag med en helt nyskriven låt. En ny låt som är den första på ett tag. I helgen har jag spelat in en första version av den och resultatet kan ni lyssna på genom soundcloud länken. Finns inget bättre än när inspirationen kommer tillbaka!

Hon skulle klappa en tiger
Hon ville vara där ingen tidigare vart
berget ingen bestiger
Skulle bli ditt och ta dig någonvart
men ingen förståd dig,
Ingen parad på hjältarnas estrad
Ingen håller om mig
Allt är bara en illusionistisk fasad
För du ville klappa en tiger
Så vad gör vi nu
Var går du nu
Varför springer du iväg från det som en gång var vårt
Var var du i går
Vad gör du i morgon
Snälla Bara stanna en stund hos en som har det svårt
Och ingen förlåter
Ingen fan vill blotta sin hud
Vad gör du när du gråter
Kan du ringa ditt skyddsombud
Jag skulle klappa en tiger
Jag skulle vara den som förändrade allt
Bortom livets intriger
Bortom livets fångvårdsanstalt
Jag ville vara den som älskar
dåren i guldfjäderskrud
Du ville va den som härskar
den med stjärnor, ingens vitklädda brud
Du skulle klappa en tiger
Jag skulle klappa en tiger