How the West Was Won

Det är USAs nationaldag. 4th of July.
En bra dag för att starta upp bloggen How the West Was Won.
För i allra högsta grad närtid, kommer jag göra min livs resa och åka västerut i ordets rätta bemärkelse. Rocky mountains och the great plains, färdas på the Oregon trail och vandra Bozeman-leden upp...bland annat.
En pojkdrömsresa i verklighet och dikt, att få uppleva lite grann av det där som mina barndomshjältar en gång fick uppleva. Jim Bridger, Kit Carson, Davy Crockett och Daniel Boone. För just de där fyra kom att bli mina hjältar, även om jag kanske ändå gillade Red cloud och Sitting Bull mer..För jag var ett barn som inte bara älskade att leka indianer och cowboys, utan också fascinerades av myterna, kulturen och på sättet de levde. Jag plöjde igenom mängder av böcker och kanske var det på så vis som jag faktiskt lärde mig läsa ordentligt. För som barn var jag svag på att både läsa och skriva, men att läsa om Wild Bill Hickock, Calimaty Jane, Buffalo Bill och Doc Holiday och alla de där andra, gav mig faktiskt en anledning till att träna på de där bristerna som jag behövde förbättra och det utan att själv veta om det.
Så om ett litet tag flyger vi till Denver för att sedan med bil resa de cirka 450 milen genom 8 stater, med målet att få den ultimata upplevelsen av natur, kultur och historia.
Och jag kommer berätta om allt här.