How the west was won    del 6 (Denver)

Det här är How the West Was Won, en bloggserie där jag innan, under och kanske lite efter kommer berätta om min livs resa som kommer påbörjas om några dagar.
Vi åker västerut i ordets rätta bemärkelse. Rocky mountains och the great plains, färdas på the Oregon trail och vandra Bozeman-leden upp...bland annat.
En pojkdrömsresa i verklighet och dikt, att få uppleva lite grann av det där som mina barndomshjältar en gång fick uppleva. Jim Bridger, Kit Carson, Davy Crockett och Daniel Boone. För just de där fyra kom att bli mina hjältar, även om jag kanske ändå gillade Red cloud och Sitting Bull mer..För jag var ett barn som inte bara älskade att leka indianer och cowboys, utan också fascinerades av myterna, kulturen och på sättet de levde.
Så om ett litet tag flyger vi till Denver för att sedan med bil resa de cirka 450 milen genom 8 stater, med målet att få den ultimata upplevelsen av natur, kultur och historia.
Och jag kommer berätta om allt här.

För ett par dagar sedan skrev jag om staden Cody, staden som Buffalo Bill grundade och som skall få bli vår bas och port in till nationalparken Yellowstone, men innan jag fortsätter att skriva om just Yellowstone national park och våra tänkta dagar där. så backar vi tillbaka till Denver. Vår första anhalt. Stanley cup - staden, staden med över 300 soltimmar per år och vars skyline ligger så vackert inramat av klippiga bergen...Ja, jag har varit där förut, men det känns så länge sedan, en evighet...
Idag så fick jag äntligen bokat bil som vi hämtar vid flygplasen och som sedan skall ta oss runt på det här äventyret. Det är en skön känsla när allt är betalat och ordnat och det bara är att vänta in avresedagen. Boende i Denver är också bokat. I vanliga fall så brukar vi inte boka in så mycket boenden på våra resor, utan istället boka längs vägen. att boka första natten känns dock alltid tryggt, men vå har också bokat ytterligare några nätter på vägen för att säkerställa att vi inte skall hamna utan boende. Som t ex uppe i Little big horn där det bara verkar finnas ett hotell i närheten.

Jag väntar på att den nya kikaren skall komma som jag beställt på nätet. Den verkar ta längre tid på sig än vad nätbutiken utlovade. Nu börjar jag bli orolig över att jag inte skall hinna få den innan vi åker. Den där kikaren känns som en måste sak i nationalparkerna.

Vädret i Denver verkar vara lite blandad kompott, men värmen verkar det inte vara något fel på. Men lika bra att vänja sig direkt. I Salt Lake city och i Santa Fe är det visst över 40 grader nu...
Det närmar sig avfärd med stormsteg, men först en sväng till grannlandet, Inte fel att värma upp.