Hur man får idéer till bra blogginlägg

Har du någonsin hamnat i den situationen att du inte vet vad du skall blogga om?

Om så är fallet är du inte ensam!

En av de vanligaste utmaningar som jag själv stött på är att hela tiden hitta nya idéer att blogga om. Efter tio långa år kan det minst sagt vara en tuff uppgift.
Personligen tror jag att det är den främsta anledningen till att man tillslut slutar att blogga.

Allt handlar om förberedelse - Häng med här!

Den mesta tiden av av mitt bloggande använder jag till förberedelser där reseach och brianstorming bland annat ingår. Självklart kommer flera av mina inlägg spontant, men jag försöker ändå ha en plan över hur den kommande veckan skall se ut. Det handlar om att inte tappa fart, så därför vill jag alltid ha manus, idéer eller
t om färdiga inlägg liggande, som jag bara kan göra i ordning, förädla och publicera.

En gång i veckan brainstormar jag med mig själv om saker att blogga om. Det är häpnadsväckande hur många idéer som man lyckas få fram på den korta tiden.
På mycket kort tid har jag nu idéer för ett halvår framåt.

Sammanfattningsvis
Mitt bästa tips om att aldrig drabbas av idétorka är att jobba särskilt med att söka efter idéer. Att få sitt bloggande att fungera handlar mer om dina förberedelser och ditt efterarbete, än att skriva själva blogginlägget.
Att vara väl förberedd i ditt bloggande är a och o till att bli en framgångsrik bloggare. Lika så att göra ett bra efterarbete.
Efterarbetet skall jag förklara en annan gång.

Berätta gärna hur du gör genom att lämna en kommentar här nedan.

Lycka till!