I det gråa finns det färg

Det sägs ofta att vädret påverkar vårt humör. När man blickar ut över det gråa och blåsiga landskapet denna helg, är det lätt att förstå varför. Men när man stannar upp och reflekterar över det, inser man att det kanske inte bara är vädret som påverkar oss, utan även våra egna förväntningar på dagen.
Grillen med sina kotletter påminner mig om att även de enklaste stunderna kan föra med sig glädje. Trots den dystra prognosen, har vi fortfarande förmågan att skapa våra egna soliga stunder.
President Zelenskys besök till Sverige, om än kort, handlade om solidaritet och relationer. Att våga att inte vara rädd. I bronsmatchen var inte Sverige rädd och det blev aldrig spännande. Ibland räcker det för att vinna. 

Och jag tänker i denna stund på detta års väderprognoser, mot alla odds, stämt. Kanske finns det något tröstande i att vissa saker kan förutsägas, även när så mycket annat känns osäkert.
Mitt i allt detta tar jag en stund för mig själv, för att reflektera och för att njuta av en promenad. Naturens lugn, även under en stormig dag, ger perspektiv. Det påminner mig om att även om vissa dagar kan kännas tunga, finns det alltid skönhet att finna, om man bara tar sig tiden att leta och det tillsammans med någon man tycker om. 
Och nu med pennan i handen och bara 50 sidor kvar av mitt manus, känner jag mig tacksam. Tacksam över att ha förmågan att uttrycka mig, att reflektera och att växa. Det kanske blir en grå höst, men jag välkomnar den med öppna armar. För jag vet att även i det gråa finns det färg, om man bara vet var man ska leta.