Ibland trivs jag  med att prata om gårdagen

Ännu ett midnattsinlägg. När jag inte däckar tidigt som i går efter underbara "På spåret" och "Tack för musiken", så kan jag vara uppe så länge som helst. I går hade jag kört årets första judoträningspass under dagen och blev liksom aldrig mig lik efter det. Men nu känner jag mig pigg och stark. Det här med att vända på dygnet är en ledighetsynnest.

Nu känns det att julen verkligen är över. I går eftermiddag åkte jag hem till mina föräldrar för att träffa brorsan med familj innan de åkte tillbaka till Stockholm. Det var tyst och lugnt i huset. De hade åkt tidigt på morgonen. Och jag som trodde att de skulle stanna några dagar till. Samma trodde även min andra bror som kom några minuter senare direkt från jobbet och med samma syfte som jag. Nu fick vi roa oss med att umgås lite med våra älskade föräldrar och ta den här "fina" selfien.

Sak nummer två som intygar att julen verkligen är över är att det nu inte finns en enda julpinal kvar i mitt hem. Det är som ett nytt hem, som om julen aldrig har funnits. När jag kom hem från möte på klubben i dag hade A med en ruskig effektivitet förvandlat vårt hem under några av hennes lediga timmar mellan jobb. Jag känner mig nöjd, men samtidigt full av respekt för de gåvor som jag får ta del av i livet. Vissa saker och egentligen många hamnar jag totalt offside till.

Jag tycker verkligen om "På spåret". Den där enkla programidén känns som omöjlig att slita ut. I går Gudrun Schyman tillsammans med KG Hammar mot några jag redan glömt namnet på. Kände inte igen dem. Då brukar de vara musikalartister. Nåväl hejade på Gudrun och KG. Oväntat att jag någon gång skulle hejat på Gudrun Schyman, men någon gång skall väl det också kanske ske. Hon var dock som hon är. KG däremot visade sig vara en rolig typ. Gillade hans torra humor. Hans svar när Christian frågade om man kommer till helvetet om man går på casino; "Det vet jag faktiskt inte, för jag har aldrig varit där" var sjukt roligt.
Sedan därefter "Tack för musiken". Niklas Strömstedt gör den där Elvis Costello immitationen ruggigt bra. Mauro Scocco var lite av en önskegäst hos mig. Det blev ett sjysst program. sedan sängen som sagt.

Idag inget annat en ett bra möte på klubben och ett pinsamt konstaterande över min husliga förmåga under min ledighet. Nu snart skall det bli Hockey. Hoppas Toronto kan ge en bra start på denna nya dag,