I'm a Lion

Ibland känner man sig sådär stark att man kan erövra världen.
Att man är ostoppbar. Att allt är möjligt och att det inte finns några hinder eller problem som inte går att lösa. Säkerligen den skönaste känslan som finns.
Sådär man önskar att man alltid känner, men kanske inte alltid gör.
Idag finns det gurus för sånt där. Självutnämda själavårdare som kan berätta för dig precis vad du skall göra och vad du inte skall göra. Helst samlat i någon cool lista i en lika cool måbra-tidning eller en dito på nätet.
"Så här gör du för att känna dig stark och bra!"
Jag har funderat mycket på det där och för mig är det ganska enkelt. Det krävs inte så mycket av mig, mer än att jag stannar upp, tänker efter och hoppar i rätt spår igen.
Det handlar om att vara ärlig och äkta mot sig själv och andra.
Ofta möter man motsatsen. Människor som försöker vara oberörda, glada,lyckliga, lugna, starka, problemfria, framgångsrika och eftertraktade.
Att känna sig lycklig och stark är underbart och verkligen något att sträva efter, men att anstränga sig för att verka det när man egentligen känner sig olycklig och svag gör bara situationen värre.
När jag låtsas vara något jag inte är försvagas jag, drar på mig negativ energi och förlorar min självkänsla.

Det kan tyckas motsägelsefullt men det som ger mig positiv energi, får mig på rätt spår, som bygger min självkänsla och gör mig stark, är när jag vågar visa min sårbarhet, när jag är äkta mot mig själv och mot andra.
Jag har lärt mig att om jag är äkta i de relationer jag ingår, så möts jag också av respekt och beundran från människor. Människor som är äkta blir också starka eftersom de utstrålar en positivism som andra gärna dras till.
Om jag däremot gömmer mig bakom falska fasader och attityder blir det mycket svårare att få andra människor att relatera till mig.
Jag tror att det är så enkelt att det handlar om att kunna bära sina styrkor och sina svagheter med stolthet, att vara äkta mot sig själv, att våga visa min sårbarhet för att på så vis bli osårbar eftersom jag inte längre har något att dölja.

Idag känner jag mig som ett lejon. Ostoppbar och redo att erövra världen. Jag är den jag är, varken till eller från, bättre eller sämre.