Ingen quitter

Mitt minst sagt svajiga humör påverkar mitt bloggande. Det och den här tröttheten som hela tiden håller mig fången och handlingsförlamad garanterar att jag är borta från det mesta. Jo, jag jobbar. För tillfället tycks det vara det enda som jag klarar av.
"Svajiga humöret" är förövrigt mest dåligt. Att blogga känns idotiskt och även om jag skulle kunna skriva om all idioti i denna värld, väljer jag att se så gott som allt med ögon som tillhör en person som alltid ger upp för lätt.
Alla känner vi så ibland. Uppgivenhet och meningslöshet.
Jag kan få för mig att jag tillhör den där gruppen som känner så ganska ofta. Men, så slår det mig hur ihärdig och uthållig jag alltid är i allt jag tar mig för. Min så kallade framgång i det som jag gör har sällan berott på talang eller större kunskap, utan att jag aldrig gett upp. Att jag varit ihärdig, att jag tränat, att jag vågat misslyckas är faktorer som gjort att jag är den som jag är.
För ett tag sedan läste jag Petter Stordalens bok "Min hemlighet". En för mig fantastisk bok på många sätt, då den inbjöd till många kloka insikter. I ett kapitel berättar han om ett norskt komikergäng och hur de nått sin framgång. Samtidigt tog han upp flera exempel på människor som han träffat genom livet som aldrig fått den framgång de förtjänat. Bland annat tar han ett exempel på en komiker han känner som ondgör sig över det där nu heta "komikergänget" som får så mycket tid i teve och hur mycket bättre han egentligen är, men att han aldrig fått visa det...
Och..
Det är just det det handlar om, Att vara ihärdig och att ligga i.
Det "norska komikergänget" hade satt upp flera olika shower innan de blev kända och jobbade stenhårt på att hela tiden arbeta och hålla igång en show som kändes uppdaterad och fräsch. De kanske inte var de roligaste som fann, men de förde arbetet vidare, de hade ett driv. När så det norska tevebolaget behövde ett nytt gäng för en fredagskvällsatsning fanns det redan ett färdigt alternativ att köra på. Det är så som framgångsformeln ser ut enligt Stordalen. Ihärdighet slår både talang och kunskap.

Själv varken är eller kommer jag bli någon stor entreprenör, eller något annat med dignitet heller för den delen. Jag är jag och det är gott nog för mig. Däremot vet jag när jag tänker efter, att ju mer jag ligger i, är ihärdig och hela tiden är öppen för att lära mig något nytt, så kommer jag att lyckas med det som jag företar mig. Att ge upp och inte se långsiktighet i det jag gör är ingenting för mig.

Och

Så har vi det här med denna gigantiska trötthet som ställer till det och uppe på det mitt minst sagt dåliga humör.

Ibland måste man bara gå till en tillfällig reträtt för att sedan kunna anfalla med ursinne och all kraft man har.