Innan jag sluter mina ögon

Och så kom den där dagen tillslut då jag efter en eftermiddagspromenad kunde sätta mig ner i all stillhet och tysthet och läsa det där fantomen-albumet som jag köpte av min brorson som sålde jultidningar i höstas. En skön och avkopplande stund.
Därefter ett par kapitel ur Charles Dickens En spökhistoria vid jul, innan jag ger mig i kast med Lyndon B Johnson-biografin the Passage of power.
De som tror att USA folk aldrig tidigare varit mer uppdelat än nu, bör läsa detta tidsdokument. Efter mordet på JFK, men också under President Kennedys knappa 2 år vid makten var det bara en tunn röd linje mellan folkligt lugn och dödlig hetsighet.

Medan jag tar in det där och samtidigt tittar ut genom fönstret där numera total mörker råder, håller en hel värld sin tilltro till vaccinet som skall bota jorden från mänsklig undergång.
Jag lägger huvudet mot fåtöljens rygg och sluter mina ögon.