Inte så dumt ändå

Härom dagen ondgjorde jag mig om min självutnämnda miserabla vecka. Man har förhoppningar om t ex den där måndagen, eller den där tisdagen och så händer saker som gör att saker och ting helt förändras. Ibland kan det innebära att det blir tungt, eller t om helt går åt skogen. ja, ni känner säkert igen er.
Jag tror dock att välbefinnande innebär att man också måste finna njutning när saker och ting inte är så bra. Vi människor är ofta väldigt bra på att stanna upp och berätta för omvärlden när det inte är så bra, men när livet leker stannar vi sällan upp och njuter av segerns sötma.

Ofta krävs det en sjukdom eller livskris för att vi skall ta beslutet att ändra om vår livssituation där vi sätter njutning i första rum. Varför inte ta det beslutet innan det sker och på så sätt faktiskt höja livskvalitén långt innan dess? För det krävs inte så mycket. För egen del tillbringade jag kvällen igår och en del av natten tillsammans med min son. Vi såg på Hockey, pratade hockey, kollade in gitarrer på nätet och pratade gitarrer. Idag har jag tittat på film om Merle och Willie, tillsammans med farsan och sedan avnjutit min mors smått gudomliga fläskpannkaka. Inget märkvärdigt egentligen, men jag medveten gör det och bekräftar det. Njuter av det i just den stunden, njuter av det när jag skriver om det nu...

Med det sagt så blev inte min vecka så dum ändå.