Jag gillar Pokemon

I går kväll var det något sorts trevligt gratis-arrangemang i centrum. Jag satt på balkongen och tittade och njöt av av all aktivitet, njöt av alla skratt jag hörde.

Min son försvann tidigt ut. Det skulle anordnas en Pokemon-tävling. Några timmar senare kom han hem som en mycket stolt vinnare. Han hade fångat flest pokemon.

När ens barn vinner, vinner också föräldrarna. Det blev en vacker avslutning på gårdagskvällen.
Min son är inte van med vinster. Då känns det extra roligt att glädjas med.

Vilken fantastisk företeelse det där Pokemon Go är!
Bortsett att det mångdubblat försäljningen av powerbanks, så med sina över hundra miljoner användare. torde detta vara en av nutidens största hälsorörelser.

Media har fokuserat mycket på de olyckor som skett i samband med spelandet. Jag väljer att se det positivt. För visst finns det inget annat sätt man kan se det på idag när vi hör hur fetma och diabetes ökar i mycket snabb takt världen över?
Dessutom är det ju också "den där" förslappade ungdomen och vuxna med för den delen som sitter framför teven eller datorn hela dagarna, som nu hittat ut och går mil efter mil dagarna i ända.

För någon dag sedan skrev en bloggkollega ett inlägg där det sas att Pokemonjakt kommer finnas som OS-gren nästa år. ..Ja vem vet...
Pokemon Go är en jättebra grej. Jag väljer att tänka positivt. Dock känns min debut som "jägare" fortfarande vara långt borta.