Jag har flyt

Jag är inne i en bra period i mitt skrivande. Jag har ett flyt och när jag inte skriver längtar jag till att kunna göra det.
Annars har det gått betydligt saktare än vad jag räknat med. Vissa dagar känns det som att jag kan sitta i timmar för att bara få ihop ett par sidor. Inte för att jag tappat lusten, eller tröttnat, utan för svårigheten att få ihop det så som jag vill att det skall vara. Kanske beror det just på att jag kan min story och vetat dess innehåll så länge. Att när jag sedan skall skriva ner den fastnar jag i formuleringar och det är som att ta sig fram på uppmarkerade svårpromenerade stigar.
Jag håller på att skriva en bok. Den borde vara klar alldeles strax. Det är den inte, men jag är på god väg och vet att jag kommer komma i mål. Just den insikten ger mig ett lugn och förhindrar att jag skall gripas av panik nu i elfte timman.
Och ja..jag är inne i en riktig bra period av mitt skrivande. Jag är nöjd med det och låter mig bara dras med.