Ju tidigare du kommer upp på morgonen - ju bättre kommer du lyckas med din blogg

Klockan ringer klockan 4, men jag tror att den är 6. Jag går upp och låter de vardagliga morgonrutinerna ta vid. Först vid frukostbordet observerar jag att något inte stämmer då klockan på mikron visar 0420. Jag har alltså gått upp två timmar för tidigt...

I denna stund är det lätt att misströsta, eller för all del fira att man kan gå och lägga sig igen. Jag ser det dock som en möjlighet att genom ett par timmar extra kunna få ut mer av dagen.

För faktum är att hur din morgon är, kommer återspegla hur produktiv du kommer bli under dagen.
Att vakna upp tidigare på morgonen kan vara skillnaden mellan en improduktiv dag och en dag när du har möjlighet att få gjort allt det där som du har en önskan om att hinna med.

Med åren har jag erfarit att ju mer strukturerad jag är med mina sov-vanor, ju mer får jag ut av dagarna.

Genom att jag går upp en timma tidigare några dagar i veckan, innebär det att jag skriver ett antal fler blogginlägg, som i sin tur genererar i att jag kan schemalägga inlägg, ha en större kontroll över min fritid och framförallt öka min läskrets, eftersom att varje nytt inlägg ger nya exploateringsmöjligheter av min blogg.
Med den vetskapen är det inte svårt att 3 gånger i veckan gå upp lite tidigare, för att nå de personliga mål som jag vill uppnå. Det optimala skulle förstås vara att göra det varje dag, men samtidigt är det viktigt att hitta den där balansen som passar just mig och den period jag i livet är i.

Man har större kontroll över sin produktivitet än vad man tror. Vad du gör på morgonen sätter tonen för resten av dagen. Genom att sätta en god ton i början av dagen, kommer med andra ord innebära att jag kommer kunna få mer gjort under resten av dagen.

Att upptäcka att man ställt klockan alldeles för tidigt en morgon betyder inte en dålig start på dagen, utan snarare tvärtom; en möjlighet att få massa saker gjort som du ändå skulle vara tvungen att göra vid ett senare tillfälle.