Kaffeproduktion på Kanarieöarna - en dold skatt

När man tänker på Kanarieöarna, är det kanske de vita sandstränderna, turkosblåa vatten och solen som först kommer att tänka på. Men vad många kanske inte vet är att Kanarieöarna faktiskt har en dold skatt - kaffe produktion.

Trots att Kanarieöarna är mer kända för sin bananproduktion, har kaffe produktion en lång historia på öarna. Det är tack vare det gynnsamma klimatet, med milda temperaturer och hög luftfuktighet som det är möjligt att odla kaffe här. Kaffeplantorna trivs särskilt bra i skuggiga områden, vilket gör att de odlas i bergiga områden med hög höjd.

Kaffeproduktion på Kanarieöarna är relativt liten jämfört med andra kaffeproducerande länder, men det är en viktig del av den lokala ekonomin. Det finns flera kaffeplantager på öarna, men den mest kända är El Criollo, belägen på Teneriffa. Plantagen har funnits sedan 1890-talet och har sedan dess varit en av de ledande producenterna av kanariskt kaffe.

Det kanariska kaffet har en unik smakprofil, med en söt och mild smak. Detta beror på odlingsmetoden som skiljer sig från andra kaffeproducerande länder. Kaffebönorna plockas för hand när de är mogna och torkas naturligt i solen. När bönorna är torra rostas de försiktigt för att behålla den karakteristiska smaken.

Kaffeproduktion på Kanarieöarna är fortfarande relativt okänd för många, men det är definitivt värt att upptäcka. Förutom att njuta av det goda kaffet, kan besökare på El Criollo plantage också lära sig mer om kaffeproduktion och historia på Kanarieöarna.

Så nästa gång du besöker Kanarieöarna, se till att prova det lokala kaffet och upptäcka den dolda skatten i Kanarieöarnas kaffeproduktion.