Karusellkväll

En lördagkväll behöver något extra.
I mitt fall innebär det god musik.
Hittade på en utmaning åt mig själv.


”Tommy, välj ut tre plattor som betytt något speciellt för dig.”


Fick tillslut ner det till fyra. Fuskade således med mig själv, men känslan sa att så måste det få bli.
Blev jag förvånad över mitt musikval? Nä, egentligen inte. Eldkvarn och karusellkvällar för att minnas när jag bodde på "Beverly", alla kväller och nätter med Plura och CO, men också de vänner som man umgicks med då. Det där soundet, svensk åttiotalsrock.
John Mellencamp för att han var min allra första hjälte. Plattan "Scarecow" ett landmärke. Tunnel of love plattan med Springsteen gillades aldrig av kritikerna, men fängslade mig med dess vemod och inspirerade till egna skaparutflykter. John Hiatt höll ångesten på rätt nivå och var som en rumskompis under alla de där åren då jag bodde på "ranchen". Förövrigt är alla dessa plattor "ranchen-musik". Plattor som jag spelade på min skivspelare i den där lilla röda stugan inne vid skogen vid en sjö. En härlig tid, med mycket fördunkelt och en del svåra stunder.


Jag tillsammans med låtar och album med massor av egna små berättelser om just mig och hur allt var då.