Längtan

Den svenska sommaren är som bäst nu.
Allt det där som man längtat efter med grönska och ljuset är bäst precis nu.
Tänk att man kan gå så länge och famla i något sorts mörker för att en dag tillslut vakna upp till något sånt här. En sån lång väntan - så så står man där...

På morgonpromenaden var allt så uppenbart. Det är nu som allt är...
Vi har liksom en limit fram till midsommar. Därefter blir det aldrig bättre.

Så här års längtar jag alltid till Florida. Hur fin än svensk sommar är. I fjol stack vi redan på midsommarafton.
Just idag råkar det vara flera som jag känner som är på väg dit. Lyckos dem.

Dagens lunch tillagas utomhus.
Svårslagen njutning för ögon och mun.
Det är dagar med det goda livet.

För första gången på flera år har jag återigen en prenumeration på en morgontidning.
Då svor jag att jag aldrig mer varken skulle läsa eller prenumerera på den lokala tidningen. Detta i första hand på grund av det ständiga misskrediterandet av min hembygd, men också det starkt minskade innehållet.

Kanske var det på grund av erbjudandet (billigt) som jag valde att hoppa på igen, men min officiella hållning är att kunna ha något att läsa, något att sätta tänderna i under mina semesterveckor.
Dock har hela min officiella tanke gått om stöpet då tidningen kommer med postgången och eftersom att posten inte dyker upp förrän runt 14.00 där jag bor, faller själva idén med att ha en morgontidning.
Resultatet blir att jag från klockan 0600 vandrar runt i rastlöshet och nyhetshunger. Än så länge håller jag mitt ord till mig själv att inte "fuska" genom att läsa på mobil eller platta. För då faller ju hela idén. Vi får se hur det kommer bli med det.

Idag överraskar postbilen med att komma redan halv ett. Ett fall framåt.

Jag har sannerligen allt jag kan önska mig. Jag är frisk och människorna runt mig likaså. Det finns inga sorger eller saker som tynger mig. Vädret är skapligt, fastän att det blåser i min smak lite för mycket och landskapet levererar som alltid så här års.

Allt är bra.
Dalsland är underbart, men ändå längtar jag mig bort.