Längtan till Cocoa Beach

Det är ingen hemlighet att en av mina favoritplatser för förströelse och rekreation är Florida. Svårslaget på många sätt. Att Cocoa Beach är en av de absoluta favoriterna känner kanske däremot inte så många till.
Det var här jag hamnade vid mitt första möte med Florida 1990. Jag gjorde USA med Greyhound och just Cocoa Beach blev mitt första stopp på väg ner till Key West.
I slutet av nittiotalet när jag bodde i Georgia var det just Cocoa Beach som jag och mina polare åkte till för att fira helg. Vi stack vid midnatt på fredagen och var i Cocoa runt 6-7 på morgonen. Jag minns att de där helgerna i Cocoa Beach med grabbarna alltid blev galna.

Med familjen har vi varit här några gånger och det var här som min son 2008 lärde sig simma. 2008 fyllde jag 40 och förstås firades födelsedagen här.

Så där har det fortsatt. Senast jag var i Cocoa Beach var för snart två år sedan. I kväll fann jag ett filmklipp därifrån. Det är därför jag skriver detta inlägg nu. Jag minns att de andra hade lagt sig tidigt den där kvällen och jag satt själv ute på balkongen, drack Bud light och tittade på aktiviteten i poolen.
(Titta gärna på det korta filmklippet längre ner). Jag minns att i det ögonblicket ville jag aldrig mer åka därifrån.

Det är lustigt vad filmklipp och bilder gör med oss. Hur det väcker minnen till liv och får oss levande.
Jag är en man som älskar nu, men gärna lever i det förgångna.