Längtan tillbaka till Landet lagom

Var tog landet lagom vägen?
Jag kan inte påstå att jag en dag trodde att jag skulle sitta här och just längta tillbaka till det där lagom.
Så är nog fallet nu..

I går lyckades jag hamna i en diskussionstråd på sociala medier om hur saker och ting som man inte tycker är något direkt att prata om blåses upp och blir en stor sak som man måste bråka om, ja; t om hata om!
Det slutade med att jag lovade att jag idag skulle skriva ett inlägg om något som verkligen var viktigt och något att ta till sig och kanske "rasa om". jag hade bestämt mitt ämne; Julen och miljöpåverkan.
Dock när jag vaknade i morse hade jag inte alls någon lust att skriva om något som skulle kunna tjäbblas eller hatas om. Detta trots att jag vet att det är den absolut bästa metoden för att få extremt många läsare på sin blogg...

Men jag är så trött på allt det där! Jag är så innerligt trött på att det hela tiden måste stå två sidor mot varandra. Jag är så trött på det där extrema oavsett vilket håll det kommer ifrån. Att det hela tiden skall ta sig sådana extrema följder. Att aldrig saker och ting kan få vara som det är utan att det skall trasas sönder i både bokstavlig och bildlig mening.
Så där var det aldrig förr.
Så var det aldrig i mitt Landet lagom. Jag trodde dåatt "Lagom" var ett utryck för att inte ta ställning och att inte engagera sig. Tänk vad fel jag hade. Lagom var i själva verket ett utryck för att inte ta ihjäl varandra inom ramen av den demokratiska processen.