Långt borta, men ändå nära

Det finns flera sånger på det där nya Sjömila-albumet som jag fullkomligt älskar. Det är texter att gå in i, små historier i livet där man ibland känner igen sig, ibland vill uppleva om och om igen och en del som man aldrig vill lämna..

Just nu lyssnar jag mycket på låten långt borta. Den handlar om hur man egentligen vill att kärleken skall vara. Oövervinnlig, urstark och på livstid.

"Långt borta, men ändå nära
är det liv som vi har.
Att vi ännu är lika kära
och att gnistan finns kvar
men nu är längtan här igen"

Jag blundar och tar in.

Fredagen har varit bra och den där Sjömila-spelningen har dröjt sig kvar i mig långt efter det att musiken tystnat. Jag känner mig upprymd, berusad och fylld av energi. När jag själv tar mig an gitarren i denna vackra aprilkväll tänker jag just på kärleken. När man älskar någon som inte finns här, men som ändå känns så nära.