La Città della Musica

Ravello gör ingen besviken. Klart värt mödan för att ta sig dit. Men; att ta sig fram på Amalfikusten är lite av ett äventyr bara det. Det var med lugn i kroppen jag klev på bussen till Ravello, även om den var överfylld. Förstod att det skulle vara klokt att lämna bilen. Efter bussfärden förstod jag att det är klokt nästa gång att ta båten...
Men Ravello levererade och snart kommer man inte längre klara av att förundras över alla dessa vackra vyer, för de finns överallt. Aldrig har jag mött så mycket vackert.

Garbo och Wagner bodde vackert i Ravello. Men...jag kan inte låta bli att fundera på hur det var på Wagners tid att ta sig dit upp. Ännu mer strapatsfylld. Måste tagit en evighet.
Jag frågade sedan "min vän" på restaurangen här i Minori (som jag börjar kalla min stamkrog) hur man överhuvudtaget vill bo så där. Jag menar; det är ju vackert och så, men ett helt företag att ta sig både dit och därifrån. Hon svarade att rika människor vill ha det så och tillade sedan att Ravello och de skatteintäkter som kommer därifrån var mycket viktiga för hela Amalfikusten.

Varje år anordnas en välbesökt musikfestival i Ravello. De håller som bäst på med att förbereda för den nu. Det är inte för inte som Ravello kallas musikens stad. Jag hade gärna sett en konsert på den läckra scenen (se bild).