Lugnets stillhet

Firade mässa i natt. Var där med en riktig god vän..och våra söner.
En riktig högtidsstund för alla "Sverigevänner". Kristet som det förslog och vacker svensk sång och musik..Nåja, det var nog både anglosaxiskt och germanskt inslag, men vi bad för Sverige iallafall och kollekten gick till majblomman.

Trots att det var fullt i kyrkan fick jag ändå en känsla av att de där "hellyllesvenskarna" som är noga med ursprung och tillhörighet INTE lyckats masa sig till kyrkan! Trist, här missade de verkligen något.

För mig blev det en fin avslutning på gårdagen och en skön början på julen.
Den stora kärleksdagen har varit lugn och harmonisk. Vädret utanför undantaget, för den där stormen Staffans "spejare och förtrupper" ställer till det rejält där ute. Är inte sugen på att gå ut...
"Staffan" skall inte störa västkusten och Dalsland sägs det. Det är Jämtland som det skall jäklas med. Jojo, det där misstänker jag bara är lömsk krigslist. Förvånar mig inte om det t om blir snöstorm här. För så är det alltid. När man invaggas i lugnets stillhet, kan man vara säker på att något snart kommer ställa till det för en!

Men ännu råder lugnets stillhet innanför väggarna. När det härjar som mest är det skönt att i en tid som denna kunna ågna sig åt reflektion och eftertänksamhet.