Mötas

Jag gillar att mötas.
Möten människor emellan. Att utbyta erfarenheter, lära sig av andra..
Det är så som jag utvecklas. Jag tror på att jag alltid kan lära mig något nytt av någon annan. En del är enligt mig väldigt kloka. Av dem lär jag mig massor. Andra kanske mindre, men jag lär mig ändå något nytt. Därför uppskattar jag att träffa för mig nya människor. Att få höra deras historia, deras berättelse varför de nu är där de är i livet. Varför just vi två träffas här och nu.

Man behöver inte tycka likadant som mig, eller hålla med mig, men de behöver ha en distans till sina åsikter och förstå att allt är inte svart eller vitt. Att det finns utrymme för olika åsikter och uppfattningar och det krävs ett mänskligt perspektiv.

Min bästa utbildning i livet har varit att lära känna andra människor. Att få samtala, lyssna, argumentera och lära mig. På så sätt har jag lärt känna många intressanta och kloka människor och lärt mig av dem. Ryssar, ​​Tea party anhängare, muslimer, missbrukare, socialister, kapitalister och de där som många skulle kalla helt vanliga människor. Oavsett åsikter, trosuppfattning, ålder och kön har dessutom flera blivit vänner för livet. Det finns förstås även de som jag aldrig mer vill träffa, men jag har ändå ofta fått med mig något värdefullt; ett möte som lärt mig något.

Däremot finns det möten jag inte uppskattar. De ingår ofta i de strukturer som vi inlemmats i. De där planerade mötena på jobbet, eller föreningen som sällan ger mig något. Istället kan det vara en gigantisk energitjuv som liksom äter upp en. Jag tror att de inplanerade mötena ofta är hemska tidsförstörare och ju äldre jag blivit och ju mer möten jag gått på inser jag hur fel dessa ofta är. Det finns förstås undantag. Ibland bli det bra. Som idag t ex då jag och några andra klubbledare spenderade hela dagen på konferenshotell och efteråt lämnade fulla med tillförsikt och förhoppningar och framförallt fulla med energi. Nu känns det att vi verkligen är på rätt väg.
Det är den där känslan som allt handlar om; att känna sig tillfreds, förhoppningsfull och rik på enrgi.